20 juli 2017

Labyrinth of the senses & health

Op 27 september 2019 werd, na twee jaar van ontwerpen en bouwen, het ‘Labyrinth of the Senses’ [LotS] onthuld tijdens de opening van het Uitfestival Almere. LotS is een rondreizend kunstobject in de vorm van een ‘zeepbellenlabyrinth’ waarin je als bezoekers via je zintuigen ervaart dat bewuste keuzes maken, kan bijdragen aan je ervaren gezondheid en geluk. In LotS beleef, ervaar, voel, zie, hoor, ruik en proef je de vraagstukken van jouw eigen leefstijl. De belevingsbubbel geur [Scent] laat je verhalen uit de hele wereld ruiken. In kleur [Color] leer je spelenderwijs een compositie te maken, waarmee de gehele ruimte van kleur verandert en hoe je jouw emotie kan beïnvloeden. Het ‘Food Art project’ in smaak [Taste] toont ons verlangen om gezond en jong te blijven. In geluid [Sound] kom je volledig tot rust en in voelen [Touch] mag je aanraken en word je geraakt. In de laatste bubbel over de toekomst [Next Senses] verken je het onbekende. In vijf korte films over intieme technologie wordt je verwezen naar systemen die ons lichaam koloniseren, ons gedrag beïnvloeden en onze identiteit bepalen.

In aanloop naar de onthulling vonden er diverse events plaats:

  • Op 10 juni 2019, tweede pinksterdag, werd het SensesLab van CitySenses geopend op het Almeerderstrand. Dit was een sneak preview van het zintuigelijk doolhof Labyrinth of the Senses. Tot de onthulling gebruiken de kunstenaars dit Lab als buitenlaboratorium om hun belevingskamers te testen.
  • In de zomer van 2018 stond CitySenses o.a. op het Floriade festival met de “appels van Sneeuwwitje”. Deze bijzondere appels waren door een kunstenaar geïnjecteerd met onbekende stoffen en gingen vergezeld van een verhaal. De appel-performance vormde een verleidelijke uitnodiging om je zintuigen op een andere manier te gebruiken en prikkelden tot nadenken over voedselbewerking en keuzes voor je gezondheid.
  • In september 2018 werd tijdens het Groentesoepfestival de pop-up ‘Incognito’ getoond. Aanwezigen werden uitgenodigd om heel even ‘Incognito’ te zijn in een door kunstenares Mira Ticheler gemaakte cocon van gerecyclede, duurzame materialen. In de cocon was het genieten van een muzikale compositie van de Almeerse zorgpianist Mark Kirkenier terwijl je even helemaal tot jezelf kon komen.

De Active Health Foundation steunde het project met een financiële gift.

Heeft u een vraag?

Wilt u meehelpen? Draag bij op een manier die bij u past. Samen maken wij het gezonde verschil!

Contactformulier