Project: CITYSENSES & HEALTH

CITYSENSES & HEALTH

Een museum- en vrijetijdspark voor gezinnen waar het draait om het beleven van voedsel, gezondheid, cultuur en natuur op een andere (innovatieve) manier, dat is wat CitySenses Almere in 2020 beoogt. In opmaat daarnaartoe wordt gestart met het pilotproject ‘LAByrinth of the Senses’. Een reizend doolhof waarin bezoekers kunnen proeven, voelen, kijken, ruiken en luisteren plus een app waarmee ze door het doolhof van verleiding worden geloodst.

Doel

Bewustwording van het individu via zijn zintuigen dat hij zelf kan kiezen voor een gezonde leefstijl.

Inhoud

In opmaat naar 2020 wordt gestart met het pilotproject ‘Labyrinth of the Senses’ (LotS). In een reizend doolhof van zintuigelijke verleidingen – proeven, voelen, kijken, ruiken, luisteren – word je als bezoeker onderdeel van een modern sprookje. Je kunt plaatsnemen in een stilte-ei, een schoonheidselixer proeven of merken hoe kleur jouw emoties kan beïnvloeden. Je komt er ongetwijfeld bewuster en wellicht gelukkiger uit dan dat je naar binnen ging.

Hoe het labyrint er precies uit gaat zien staat nog niet vast: een team van kunstenaars en wetenschappers ontwerpt dit interactieve kunstwerk samen met mensen met een zintuigelijke uitdaging, waarbij niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant een boodschap heeft.

Uitvoering

Er wordt op dit moment gebouwd aan het ‘Labyrinth of the Senses’ [LotS]. De onthulling is op het driedaagse Uitfestival Almere in het laatste weekend van september.

In aanloop naar de onthulling vonden er diverse events plaats:

  • Op 10 juni 2019, tweede pinksterdag, werd het SensesLab van CitySenses geopend op het Almeerderstrand. Dit was een sneak preview van het zintuigelijk doolhof Labyrinth of the Senses. Tot de onthulling gebruiken de kunstenaars dit Lab als buitenlaboratorium om hun belevingskamers te testen.
  • In de zomer van 2018 stond CitySensesa. op het Floriade festival met de “appels van Sneeuwwitje”. Deze bijzondere appels waren door een kunstenaar geïnjecteerd met onbekende stoffen en gingen vergezeld van een verhaal. De appel-performance vormde een verleidelijke uitnodiging om je zintuigen op een andere manier te gebruiken en prikkelden tot nadenken over voedselbewerking en keuzes voor je gezondheid.
  • In september 2018 werd tijdens het Groentesoepfestival de pop-up ‘Incognito’ getoond. Aanwezigen werden uitgenodigd om heel even ‘Incognito’ te zijn in een door kunstenares Mira Ticheler gemaakte cocon van gerecyclede, duurzame materialen. In de cocon was het genieten van een muzikale compositie van de Almeerse zorgpianist Mark Kirkenier terwijl je even helemaal tot jezelf kon komen.

Active Health Foundation draagt aan dit project bij via een financiële gift.

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan dit project? Steunen kan op verschillende manieren!

Contact

Wilt u meer informatie? Bel ons op 088 – 28 66 000 of vul het contactformulier in.