Project: CITYSENSES & HEALTH

CITYSENSES & HEALTH

Een museum- en vrijetijdspark voor gezinnen waar het draait om het beleven van voedsel, gezondheid, cultuur en natuur op een andere (innovatieve) manier, dat is wat CitySenses Almere in 2020 beoogt. In opmaat daarnaartoe wordt gestart met het pilotproject ‘LAByrinth of the Senses’. Een reizend doolhof waarin bezoekers kunnen proeven, voelen, kijken, ruiken en luisteren plus een app waarmee ze door het doolhof van verleiding worden geloodst.

Doel

Bewustwording van het individu via zijn zintuigen dat hij zelf kan kiezen voor een gezonde leefstijl.

Inhoud

In opmaat naar 2020 wordt gestart met het pilotproject ‘Labyrinth of the Senses’ (LotS). In een reizend doolhof van zintuigelijke verleidingen – proeven, voelen, kijken, ruiken, luisteren – word je als bezoeker onderdeel van een modern sprookje. Je komt er ongetwijfeld bewuster en wellicht gelukkiger uit dan dat je naar binnen ging.

Hoe het labyrint er precies uit gaat zien staat nog niet vast: een team van kunstenaars en wetenschappers ontwerpt dit interactieve kunstwerk samen met mensen met een zintuigelijke uitdaging, waarbij niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant een boodschap heeft.

Uitvoering

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het ontwerp van het Labyrinth. In aanloop naar de lancering van deze fysieke mijlpaal staat CitySenses in de zomer 2018 o.a. op het Floriade festival met de appels van Sneeuwwitje. Appels die door een kunstenaar geïnjecteerd zijn met onbekende stoffen en vergezeld gaan van een verhaal. Met de appel-performance worden mensen uitnodigen om hun zintuigen op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid en je tot nadenken wordt gezet over voedselbewerking.

Dit project wordt uitgevoerd door Stichting CitySenses.

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan dit project? Steunen kan op verschillende manieren!

Contact

Wilt u meer informatie? Bel ons op 088 – 28 66 000 of vul het contactformulier in.